Logo_independerlogo_standaard

Verzekeraar Achmea, met dochterondernemingen Zilveren Kruis, zorgverzekeraar OZF en Interpolis, is vanaf heden volledig eigenaar van vergelijkerssite Independer. Eind 2011 had Achmea 78 procent van de organisatie in handen toen het aandelen van investeringsmaatschappij NPM kocht. Door het laatste pakket aandelen te kopen is Independer nu volledig van Achmea. Independer vergelijkt (zorg)verzekeringen met elkaar waardoor consumenten het meeste waar voor hun geld hopen te krijgen. Dat meldt Telegraaf.

Achmea beoogt diverse doelen met de aankoop van de vergelijker. Zo wil het de kwaliteit van dienstverlening en de ontwikkeling van klantgerichte producten verbeteren. Daarbij maakt de organisatie het een prioriteit om het consumentenvertrouwen in verzekeringen te herstellen.

Independer komt niet altijd over als de onafhankelijke vergelijker het claimt te zijn. Daarom communiceerde het op de website eerder niet over de relatie met Achmea. Sinds de 78 procent van de aandelen in handen van de verzekeringsorganisatie is gekomen, probeert het objectiviteit te tonen door te laten zien dat het marktaandeel van Achmea-polissen bij Independer lager is dan de gehele markt. Tevens is er een onafhankelijke raad aangesteld om objectiviteit in stand te houden. Independer zelf zegt slechts financieel afhankelijk te zijn, alle werkzaamheden die het uitvoert zijn compleet onafhankelijk van Achmea. 

©Nationale Zorggids