Logo_vgz_zorgverzekering

Zorgverzekeraar VGZ heeft vorig jaar flinke bedragen betaald aan zeven vertrekkende personeelsleden. De bedragen liepen uiteen van 164.000 tot 267.000 euro, wat de totale kosten van deze vertrekpremies op een slordige 1,5 miljoen euro brengt. De op één na grootste zorgverzekeraar van ons land moest de vertrekpremies melden door de hoogte van de bedragen. Dit meldt RTL Nieuws. 

In 2015 vertrokken twee directeuren, een beleidsadviseur, een manager en drie accountmanagers. Zij ontvingen gemiddeld per persoon 214.000 euro aan vertrekpremie. Zorgverzekeraar VGZ meldt dat de hoge premies zijn uitgekeerd omdat deze bij de twee directeuren zo in het arbeidscontract zijn vastgelegd. De overige personeelsleden die in 2015 vertrokken, kregen een premie die is gebaseerd op het sociaal plan van VGZ.

Hoewel de vertrekpremies van VGZ hoog zijn, liggen zij nog ver onder het bedrag dat twee bestuurders ontvingen toen zij in 2015 vertrokken bij Achmea. Zij ontvingen per persoon 900.000 euro van de grootste zorgverzekeraar van Nederland. Daar bovenop ontvingen zij ook nog loondoorbetaling voor de tijd dat zij thuis zaten.

Door: Redactie Nationale Zorggids