Normal_strand_zwemmen_vakantie_weer

Het is aan te raden om buitenlandse ziektekosten eerst bij de reisverzekeraar te verhalen, zegt Reinout van der Heijden van de Geldgids. Voor kinderen is de zorgverzekeraar het eerste aanspreekpunt, omdat kinderen geen eigen risico hebben. Dat meldt de Volkskrant.

Volgens Van der Heijden is het verstandig om eerst de reisverzekering aan te spreken indien er tijdens de vakantie ziektekosten zijn gemaakt. De meeste reisverzekeringen vergoeden de eerste kosten die bij de zorgverzekeraar onder het eigen risico vallen. Maar omdat kinderen geen eigen risico hebben, is de zorgverzekeraar het eerste aanspreekpunt bij ziektekosten voor kinderen.

De reisverzekeraar heeft een vergoedingenoverzicht waaruit moet blijken of een aanvullende medische dekking nodig was geweest. Als de reisverzekering het eigen risico niet vergoedt, kan de verzekeraar hiervoor een rekening sturen indien uit de samenwerkingsafspraken tussen reisverzekeraars en zorgverzekeraars blijkt dat het niet gedekt wordt. Soms vergoedt een aanvullende zorgverzekering buitenlandse medische kosten.

Van der Heijden waarschuwt ervoor dat te veel claims bij de reisverzekeraar, ertoe kan leiden dat de verzekering wordt stopgezet. Toch wil hij niemand ontmoedigen om een claim in te dienen. Het belangrijkste is dat de voorwaarden vooraf goed bekeken worden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids