Normal_bouwen1

Zorgverzekeraar VGZ is nog niet overtuigd van de plannen van VieCuri om een nieuw ziekenhuis, gespecialiseerd in orthopedie en oogheelkunde, te bouwen in Venray. VGZ vindt dat er goed nagedacht moet worden voordat een ziekenhuis gebouwd wordt, met name nu landelijk zichtbaar is dat het aantal patiënten afneemt. Dat meldt Zorgvisie.

Rabobank steunt de plannen VieCuri die een klein gespecialiseerd ziekenhuis wil bouwen. Volgens Dirk-Jan Verbeek, interim-bestuurder van VieCuri, heeft VGZ informeel laten weten dat Venray geen ziekenhuis nodig heeft. Bewoners kunnen gemakkelijk naar andere ziekenhuis in de regio afreizen.

VGZ spreekt dit tegen en neemt pas een standpunt in zodra het meer kennis heeft over de nieuwbouwplannen. Naast de twijfels over het nut van het ziekenhuis gezien de patiëntafname, wil het ook bekijken of het nodig is om in Venray te bouwen, laat een woordvoerder weten. Verbeek hoopt dat de zorgverzekeraar van mening verandert, patiënten moeten nu vaak nog 40 kilometer naar Nijmegen reizen voor zorg in de orthopedie of oogheelkunde. 

Door: Redactie Nationale Zorggids