Normal_skgz

Op woensdagmiddag 5 oktober 2016 viert de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) haar 10-jarig jubileum met een congres in de Domus Medica te Utrecht. Het thema is ‘Tien jaar Zorgverzekeringswet, tien jaar SKGZ’. Het programma staat onder leiding van dagvoorzitter Cees Grimbergen. Een keur van sprekers praat de deelnemers tijdens vier verschillende verdiepingssessies bij over actuele ontwikkelingen in de wet- en regelgeving. 

Sinds 1 juli jongstleden is het makkelijker geworden voor verzekerden om afgemeld te worden als wanbetaler bij Zorginstituut Nederland. Erik van den Berg, beleidsmedewerker VWS vertelt over de uitstroom van wanbetalers die in de bestuursrechtelijke premieregime zitten. De presentatie over hoe risicogroepen in een vroeg stadium ondersteunt kunnen worden om hun financiële basis op orde te krijgen, is in handen van voormalig politicus Pieter Hilhorst.

Het basispakket wordt met ingang van 1 januari 2017 uitgebreid met een aantal plastisch chirurgische ingrepen. Adviseur Paula Staal van Zorginstituut Nederland bespreekt waar de grens tussen noodzakelijke en cosmetische plastische chirurgie ligt. Anne-Wietske Enquist van de Nederlandse Zorgautoriteit gaat in op de transparantie van (zorg)kosten voor verzekerden. Hoe kunnen zorgverzekeraars en aanbieders hieraan bijdragen? Tenslotte blikt gezondheidseconoom Wim Groot terug op tien jaar Zorgverzekeringswet.

Professionals kunnen het SKGZ congres kosteloos bijwonen en kunnen zich inschrijven via de website: https://www.skgz.nl/congres. Het SKGZ congres is de ontmoetingsplek voor professionals binnen het zorgverzekeringsveld, de patiënten- en consumentenwereld, de plek waar kennis die verband houdt met de uitvoering van de Zorgverzekeringswet bij elkaar komt. De SKGZ faciliteert de Ombudsman Zorgverzekeringen en de Geschillencommissie Zorgverzekeringen, en het project Zorgverzekeringslijn.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids