Normal_contract_tekenen_overeenkomst

Ziekenhuisorganisatie Rijnstate en Menzis hebben meerjarenplan ondertekend, met de intentie een meerjarig contract voor zorginkoop aan te gaan. De partijen zijn een gezamenlijke visie overeengekomen die de zorg in de regio Arnhem toegankelijk en betaalbaar houdt. Dat meldt Rijnstate.

De komende jaren gaan Menzis en Rijnstate investeren in zorginnovatie, informatie- en communicatietechnologie en duurzaamheid. Zo blijft de topklinische ziekenhuiszorg voor de regio Arnhem gewaarborgd, aldus Rijnstate. Ook wordt bekeken hoe de zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt kan worden verleend. Onderdeel hiervan is het maken van een verdeling van zorg tussen huisartsen en het ziekenhuis voor onder andere oogaandoeningen en huidaandoeningen. 

In een kwaliteitsagenda wordt inzichtelijk gemaakt voor welke zorg het resultaat en de ervaringen van de patiënt openbaar worden gemaakt. De partijen werken volgens Horizontaal Toezicht. Dat houdt in dat Rijnstate inzicht geeft in de uitvoering van de administratie en zorgdeclaraties. Zo hoeft Menzis achteraf minder of geen controles uit te voeren en kunnen betalingen sneller worden uitgevoerd. Verzekerden en patiënten krijgen zo eerder duidelijkheid over hun eigen risico.

“Als ziekenhuis moet je elk jar met alle zorgverzekeraars een heel onderhandelingstraject door. Als je die rompslomp weet te beperken en we in de onderhandeling vooral op de actuele ontwikkelingen in kwaliteit en nieuwe technologie kunnen richten, kunnen we veel slagvaardiger handelen”, aldus Wim van Harten, voorzitter van de raad van bestuur van Rijnstate. Op deze manier is de zorg bovendien nog beter op de behoefte van de patiënt aan te passen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids