Logo_zorgverzekeringslijn

Relatief veel jongeren betalen een boetepremie, omdat zij langer dan zes maanden hun zorgpremie niet hebben betaald. Zorgverzekeringslijn.nl wil met het geven van gastlessen over de zorgverzekering bijdragen aan de financiële zelfredzaamheid van jongeren. Op dinsdag 1 november gaf Zorgverzekeringslijn.nl de 100e gastles van 2016. De gastles vond plaats op het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. Dat meldt Zorgverzekeringslijn.nl.

Zorgverzekeringslijn.nl geeft persoonlijk advies en praktische tips voor het oplossen van zorgverzekeringsschulden. Onder verzekerden met premieachterstanden zitten veel jongeren. De gastles 18+? Verzekeren dus! moet voorkomen dat het zover komt. Aan de hand van voorbeeldsituaties laat Zorgverzekeringslijn.nl leerlingen zelf nadenken over hun zorgkosten en het voorkomen van zorgverzekeringsschulden.

Eind 2015 is Zorgverzekeringslijn.nl gestart met het geven van gastlessen. Het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch hecht er waarde aan dat het voorkomen van schulden onder de aandacht van studenten wordt gebracht. Zij was dan ook een van de eerste scholen waar de gastles werd gegeven. Inmiddels geven de gastdocenten van Zorgverzekeringslijn.nl les op mbo’s en ROC’s door het hele land. Doki van de Loo, docent Burgerschap aan het Koning Willem I College, geeft aan dat ze het belangrijk vindt om als school de buitenwereld binnen te halen. Zelf een les geven over zorgverzekeringen is interessant, maar leerlingen ervaren een deskundige als gastdocent als boeiend en leuk.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vindt het belangrijk dat er extra aandacht uitgaat naar de voorlichting aan jongeren. Minister Schippers maakte dan ook onlangs bekend, dat zij aan Zorgverzekeringslijn.nl structureel extra subsidie verstrekt voor het geven van gastlessen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids