Logo_vgz_zorgverzekering

Coöperatie VGZ sluit een overeenkomst voor vijf jaar met het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis. De ziekenhuizen in Hoorn en Purmerend hopen in het voorjaar van 2017 te fuseren. De gemaakte afspraken bieden zekerheid aan een grote groep inwoners in West-Friesland en Waterland. Coöperatie VGZ gaat met de ziekenhuizen samenwerken aan ‘zinnige zorg’: dit is zorg die nog patiëntvriendelijker, beter en betaalbaarder is. Dat meldt VGZ.

De meerjarige samenwerking met VGZ sluit aan bij de ambities van de Noord-Hollandse ziekenhuizen voor de komende jaren. "Dankzij onze samenwerking met VGZ kunnen we ons toeleggen op fusieplannen waarmee we ziekenhuiszorg in onze regio's dichtbij patiënten houden en ook continu kunnen blijven verbeteren," zegt Hugo Keuzenkamp, lid van de Raad van Bestuur Westfriesgasthuis.

VGZ heeft met een aantal andere ziekenhuizen ook langdurige overeenkomsten getekend, waardoor het mogelijk is om samen met die ziekenhuizen de zorg te verbeteren. Dat gebeurt door het uitwisselen en waar mogelijk elders toepassen van good practices.

Keuzenkamp: “De zorg voor dialyse-patiënten in West-Friesland en Waterland is hier een mooi voorbeeld van: bij patiënten met nierfalen zetten we ons in voor transplantatie en proberen daarmee kostbare en belastende dialyse te voorkomen. "Beter voor de patiënt en een stuk minder kostbaar," licht internist-nefroloog Maarten Raasveld toe. "Niet perse gunstig voor de ziekenhuiskas, wel een good practice van zinnige zorg waar patiënten uitermate tevreden over zijn."

Door: Redactie Nationale Zorggids