Logo_vgz_zorgverzekering

Coöperatie VGZ heeft voor de ziekenhuiszorg in 2017 contracten gesloten met alle 80 ziekenhuizen. Daarmee is goede en betaalbare zorg gecontracteerd voor ruim 4 miljoen verzekerden in heel Nederland, aldus de zorgverzekeraar. Het resultaat van de onderhandelingen draagt bij aan de opdracht van VGZ: het realiseren van zorg die toegankelijk en betaalbaar is, nu en in de toekomst. Dat meldt VGZ.

Bij de contractering voor het komend jaar heeft VGZ afspraken gemaakt over samenwerking, kwaliteit en service. Daarnaast is specifiek gelet op het verkleinen van de tariefverschillen tussen ziekenhuizen. VGZ wil voorkomen dat verzekerden onnodig hoge rekeningen moeten betalen. Veel behandelingen vallen immers onder het eigen risico.

Coöperatie VGZ heeft met negen ziekenhuizen en een ggz-instelling afspraken gemaakt op basis van meerjarencontracten. Op deze manier zijn de samenwerkende partijen in staat om te werken aan zinnige zorg: betere zorg voor de patiënt, tegen lagere kosten. Binnen deze tien zorginstellingen wordt, op initiatief van artsen en andere zorgverleners, gewerkt aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg.

Door: Redactie Nationale Zorggids