Normal_homo_gay

Sinds afgelopen vrijdag kunnen homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en interseksepersonen (LHBTI) via Gayvote.nl standpunten van politieke partijen vinden die voor hun van belang zijn. Zo gaat het over de vergoeding van de hiv-preventiepil of het verbod op discriminatie van transgenders en intersekspersonen. De website is een initiatief van COC Nederland. Dat meldt het Parool.

Gayvote.nl bevat ook profielen van kandidaten op de verkiezingslijst die zich in de LHBTI-community bevinden of die zich hierover recentelijk positief hebben uitgelaten. Tevens is in kaart gebracht hoe partijen de afgelopen periode hebben gestemd over LHBTI-zaken, zoals de subsidie Hart van Homo’s, Wet lesbisch ouderschap, de Transgenderwet of de afschaffing van de geslachtsregistratie.

De hiv-preventiepil was vorig jaar een terugkerend onderwerp. Het Aidsfonds pleit samen met het COC en D66 voor het opnemen van deze pil in het basispakket. Afgelopen zomer liet het ministerie van Volksgezondheid te kijken naar de mogelijkheden. Indien de zogenaamde pil PrEP in heel Europa wordt toegelaten, wordt deze ook in Nederland toegelaten. Minister Schippers vraagt voorafgaand aan de invoering nog advies aan de Gezondheidsraad over het belng van PrEp bij de preventie van hiv.

Door: Redactie Nationale Zorggids