Normal_overleg_vergadering

Op woensdag 8 maart 2017 zitten zorgverzekeraars, gemeenten, cliëntenorganisaties, zorg- en brancheorganisaties met elkaar aan tafel voor een inspiratieconferentie. Deze laatste conferentie van het Jongeriusoverleg gaat over zinnige zorg in de wijk. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Tijdens de conferentie zoeken de deelnemers antwoord op de vraag hoe zorg in de wijk zo goed en zo effectief mogelijk kan worden ingezet. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de kwaliteit van leven van inwoners en de besluitvorming van de arts én de cliënt.

De laatste conferentie van het Jongeriusoverleg wordt georganiseerd door zorgverzekeraar VGZ en de regio Drechtsteden (Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht). Gastsprekers zijn Hoofd Verloskunde en Gynaecologie Eric Steegers van het Erasmus MC en bestuursvoorzitter Ab Klink van VGZ. Tevens kijken deelnemers naar de voorlopige resultaten van de Leertuin Drechtsteden, waarin wordt gewerkt aan zinnige zorg.

In totaal zijn er vijf conferenties georganiseerd door het Jongeriusoverleg (het informele samenwerkingsverband van gemeenten en zorgverzekeraars). Samenwerken aan goede zorg en hulp en ondersteuning voor iedereen zijn de inspirerende doelen. 

Door:Redactie Nationale Zorggids