Normal_online_zorgverzekering_afsluiten

Verzekerden stapten in 2016, net als voorgaande jaren, voornamelijk over in de laatste week van het jaar. Zorgverzekeraars maken jaarlijks hun zorgpremies medio november bekend, waarna verzekerden zes weken de tijd hebben om over te stappen. Overstapper blijken nauwelijks gebruik te maken van de tijd die ze hebben en wachten vaak tot het laatste moment, zo blijkt uit de Zorgverzekeringen Barometer 2016 van affiliate marketing netewek zanox. Dat meldt Emerce.

Hoewel het aantal overstappers aan het begin van het overstapseizoen toeneemt, kiezen de meeste verzekerden ervoor om in de laatste week van december over te stappen. Bijna de helft van alle overstappers wachtte tot het laatste moment.

“Bijna de helft van de sales en dus alle inkomsten tijdens de zorgperiode vinden plaats in die laatste, cruciale week. De zorgaanbieders doen er dan ook goed aan om extra te focussen en in te zetten op deze decemberdagen”, zegt Lauri Koop van zanox Benelux.

De meeste verzekerden stappen over via een desktop, maar zanox ziet toch ook een stijging in het aantal mobiele gebruikers. Waar 20 procent overstapt via mobiel of tablet, stapt 80 procent over via een desktop. Reden hiervoor is waarschijnlijk dat een mobiel gebruikt wordt voor ‘snelle beslissingen’, iets wat een zorgverzekering niet is. 

Door: Redactie Nationale Zorggids