Normal_geld__portemonnee__muntgeld

De politiek in de gemeente Den Haag is verdeeld over een experiment van CZ. De zorgverzekeraar wil 250 Haagse gezinnen met een schuld helpen. Eind januari startte de pilot. Binnen de SP zijn de meningen verdeeld. Waar de één de inzet van de zorgverzekeraar waardeert, is een ander van mening dat een zorgverzekeraar mensen niet mag vertellen wat ze met hun geld moeten doen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

“Hier moeten we meteen mee stoppen. Totaal bizar dat een verzekeraar in Den Haag straks mensen gaat vertellen wat ze moeten doen. CZ is een commercieel bedrijf dat z’n financiële belangen voorrang kan geven boven het belang van deze mensen”, zegt SP-raadslid Bart van Kent. Ook de Haagse Stadspartij, GroenLinks en PVV hebben twijfels bij het experiment.

De zorgverzekeraar hoopt 4,75 miljoen euro te besparen door de 250 Haagse gezinnen met een schuld te helpen. CZ wil het aantal hulpverleners bij deze gezinnen verminderen en daardoor de zorgkosten drastisch verlagen. Volgens de Haagse Stadspartij voert CZ de proef alleen uit om er zelf financieel op vooruit te gaan. GroenLinks snapt niet waarom de gemeente zelf niet een dergelijke proef kan doen. En de PVV noemt het hele project ‘een knettergek schuldsaneringsexperiment’. 

Door: Redactie Nationale Zor