Normal_euro_geld_betalen__7_

Vijf jaar na de bevalling heeft Annet Schriemer nog steeds problemen met haar buik. Ze is gediagnosticeerd met rectus diastase, wat inhoudt dat haar buik bol staat door uitgescheurde buikspieren. Hoewel het vijf jaar geleden is dat ze zwanger was, lijkt ze het nog steeds Haar zorgverzekeraar weigert echter de kosten voor de benodigde buikwandcorrectie te vergoeden. Dat meldt Hart van Nederland. 

Door haar diagnose kampt Schriemer met fysieke en mentale klachten. Mensen vragen haar over haar 'zwangerschap', en pijn in de rug en bekken zijn onderdeel van het dagelijks leven. Drie verschillende medisch specialisten vertelden Schriemer dat ze een buikwandoperatie nodig heeft, maar zorgverzekeraar Zilveren Kruis weigert de operatie te vergoeden.

Zilveren Kruis: “De overheid stelt bepaalde regels vast en daar hebben zorgverzekeraars zich aan te houden. Volgens de zorgverzekeraar wordt een buikwandcorrectie alleen vergoed indien er sprake is van ziekte, een ongeval of als de plek onhandelbaar is geworden door te veel vel. “Soms kan een zorgverzekeraar voor een coulanceregeling kiezen, maar dat mag niet vanuit de basisverzekering. We hebben destijds een schriftelijke reactie aan mevrouw zelf gestuurd.”

Schriemer probeert nu via crowdfunding de benodigde 8.500 euro voor de operatie op te halen. Doneren kan via de website Dream or Donate. 

Door: Redactie Nationale Zorggids