Logo_menzis_logo

De chronisch zieke Cees van Amersfoort krijgt de benodigde wondbehandeling alsnog vergoed door zorgverzekeraar Menzis. Eerder deze week voelde het ziekenhuis Gelderse Vallei, die Van Amersfoort behandelt, zich genoodzaakt de behandeling gratis aan te bieden omdat Menzis weigerde de behandeling te vergoeden. Dat meldt de Gelderlander. 

Van Amersfoort kwam als baby met een open ruggetje ter wereld, waardoor hij een chronische afwijking aan zijn rechterbeen en – voet heeft. Door de meerdere operaties aan zijn been, heeft hij open wonden. Zijn internist raadde hem behandeling aan bij de podotherapeut. Zorg die Menzis alleen vergoed voor mensen met diabetes.

De Gelders Vallei sprak Menzis hierop aan en besloot de benodigde wondbehandeling gratis te verlenen. “In tegenstelling tot Menzis zijn wij namelijk van mening dat de patiënt niet de dupe moet zijn als hij ‘niet binnen de regels valt’”, zegt een arts van het ziekenhuis. Hoewel Menzis van mening is dat de aanvraag terecht is afgewezen, heeft de zorgverzekeraar er spijt van dat Van Amersfoort tussen wal en schip raakte. Er had eerder gebruikgemaakt moeten worden van de coulanceregeling waarop de man aanspraak maakt. Daarom gaat Menzis de behandeling alsnog vergoeden.

Door: Redactie Nationale Zorggids