Normal_vluchteling__asielzoeker__asielzoekerscentrum__azc__vluchtelingkind__syrie

Arts en Zorg gaat samen met zorgverzekeraar DSW curatieve zorg leveren aan asielzoekers. Dit heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) besloten na een aanbestedingstraject. De rol van de zorgverzekeraar is het regelen van de zorginkoop, administratie en de verwerking van declaraties. Dat meldt Arts en Zorg. 

Per 1 januari 2018 gaat de samenwerking met het COA van start. De samenwerking zal in ieder geval vier jaar duren. Gedurende de aanbesteding werd onder andere gekeken naar de betaalbaarheid van de curatieve zorg (zorg die erop is gericht om ziekten en kwalen te genezen), de toegankelijkheid ervan en de kwaliteit. Asielzoekers die zorg nodig hebben, komen hiervoor in aanmerking via de Regeling Zorg Asielzoekers.

“We zijn zeer verheugd over deze gunning. Als organisatie zijn we klaar voor de uitvoering van deze verantwoordelijke opdracht. We kijken uit naar de samenwerking met DSW en de vele zorgaanbieders in het land die op dit moment reeds goede zorg aan asielzoekers bieden”, aldus algemeen directeur Amon van den Borg. Het contract tussen COA en de Menzis wordt per 2018 ontbonden. In de tussentijd werken de organisaties samen aan een soepele overgang. 

Arts en Zorg biedt geïntegreerde eerstelijnzorg vanuit 21 gezondheidscentra verspreid door het land.

Door: Redactie Nationale Zorggids