Normal_portemonnee_geld

De Patiëntenfederatie Nederland vreest dat een kabinet met daarin de VVD en D66 geen zorg gaat dragen voor een lager eigen risico. Beide partijen zien niets in een aanpassing van het huidige bedrag. Daarom moet de Tweede Kamer met een initiatiefwet komen om het eigen risico te verlagen of helemaal af te schaffen. Dat meldt Patiëntenfederatie Nederland.

“Ik tel zo’n honderd Kamerleden die in het verkiezingsprogramma wel verlaging of afschaffing van het eigen risico hebben staan. Dus dan moet het initiatief maar komen vanuit de Tweede Kamer. Bijvoorbeeld van SP of PvdA”, zegt Patiëntenfederatie-directeur Dianda Veldman.

Ze hoopt dat het kabinet maatregelen neemt om de zorgkosten te verlagen voor chronisch zieken en mensen met een beperking. Deze groep patiënten heeft namelijk meer tegemoetkomingen nodig dan alleen een lager eigen risico. Chronisch zieken en mensen met een beperking zijn in januari of februari al door hun eigen riisco heen. Soms komt daar nog een maandelijkse eigen bijdrage bovenop. Veldman wil dat dat snel verandert. 

Door: Redactie Nationale Zorggids