Normal_digitaal_toetsenbord_detail

Zorgverzekeraars Nederland heeft samen met brancheorganisaties in de mondzorg afgesproken dat mondzorgprofessionals en zorgkantoren vanaf 1 juli geen papieren machtigingen of declaraties meer hoeven te gebruiken. Dit geldt enkel voor patiënten in instellingen voor langdurige zorg. Deze afspraken komen voort uit het traject vermindering van Administratieve Lasten Mondzorg, zo meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Per 1 juli aanstaande vinden alle machtigingen en declaraties plaats via het digitale portaal VECOZO. Mondzorgprofessionals en zorgkantoren kunnen deze formulieren vanaf dan daar invullen voor patiënten die in een Wlz-instelling (Wet langdurige zorg) verblijven een een indicatie voor verblijf met behandeling hebben.

Voordat de verandering definitief plaatsvindt wordt er in juni nog een proef uitgevoerd. Gedurende deze maand kijken alle betrokken partijen naar het functioneren van de nieuwe werkwijze, met name binnen het betalingsproces. Een stuurgroep bestaande uit het ministerie van Volksgezondheid, Zorginstituut Nederland, CAK en ZN monitoren de test. 

Door: Redactie Nationale Zorggids