Normal_geld__pennen__contract__afspraak

Zorgverzekeraars en reisverzekeraars hebben afspraken gemaakt over de dubbele dekking van hun verzekerden. Deze afspraken zijn vastgelegd in het convenant ‘Samenloop reisverzekeringen/zorgverzekeringen’. Bijna alle zorgverzekeraars hebben hun handtekening hiervoor gezet. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN). 

Hoewel dubbele dekking dubbele zekerheid geeft, is er vaak genoeg juridisch gesteggel geweest buiten de verzekerde om, waarbij zorgverzekeraars de kosten op de reisverzekeraars probeerden te verhalen, of andersom.

Bovendien stelden de verzekeraars vast dat de polisvoorwaarden almaar ingewikkelder werden doordat beide partijen de aansprakelijkheid wilden omzeilen. Iets waar de verzekerde zelf niets aan heeft. Deze ingewikkelde voorwaarden waren de aanleiding om het convenant op te stellen. Hier staat onder andere in wie verantwoordelijk is voor welke kosten en staan er afspraken in over het afhandelen van zaken op een efficiënte manier. Iets wat zeker in het belang van de verzekerde is.

Op de website van Zorgverzekeraars Nederland is terug te zien welke verzekeraars zich hebben aangesloten bij het convenant. 

Door: Redactie Nationale Zorggids