Normal_geld

Zorgverzekeraars hebben tijdens het laatste overstapseizoen de communicatie over de voorwaarden en prijzen van hun polissen verbeterd. Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer, meldt NU.nl 

Van Rijn baseert zich op het rapport ‘Monitor overstapseizoen 2016-2017’ dat in opdracht van het ministerie is uitgevoerd.

“Begrijpelijk taalgebruik op websites en in polisvoorwaarden is verbeterd. Door één verzekeraar werd op onderdelen B1-taalniveau gehaald”, schrijft de staatssecretaris. Hij doelt op Menzis. Andere verzekeraars gebruikten moeilijkere taal (B2-taalniveau). ONVZ scoorde minder goed (C1).

De onderzoekers stellen dat er dankzij transparantieregels van toezichthouder NZa en bijvoorbeeld vergelijkingssites veel heldere informatie beschikbaar is zodat verzekerden een weloverwogen keuze kunnen maken. Van Rijn: “Vergelijkingssites die aangesloten zijn bij het Keurmerk Objectief Vergelijken geven het best passende product duidelijk zichtbaar weer, ook als deze niet via de vergelijkingssite kan worden afgesloten. De andere zes onderzochte vergelijkingssites geven als resultaat alleen de verzekeringen die direct via de site kunnen worden afgesloten.”

Overigens zal de NZa binnenkort een rapport uitbrengen over de activiteiten die de NZa tijdens het overstapseizoen als toezichthouder heeft ontplooid.

Door: Redactie Nationale Zorggids