Normal_physi

Physitrack gaat in 2017 online fysiotherapie mogelijk maken met verzekeraar OHRA. Physitrack en OHRA willen verzekerden via een pilot laagdrempelig kennis laten maken met online fysiotherapie. Dat meldt Physitrack. 

Nu apps en smartphones steeds meer onderdeel uitmaken van het dagelijks leven, biedt dit ook mogelijkheden voor de fysiotherapie. Physitrack speelt hier op in door samen met OHRA een compleet online traject aan te bieden, waarbij de fysiotherapeut een ‘vinger aan de pols houdt’ en voor goede begeleiding zorgt.

De online behandeling begint met een beveiligd videogesprek met een fysiotherapeut. In dit gesprek kan de fysiotherapeut beoordelen of aanvullende behandeling in de praktijk noodzakelijk is of dat een online oefen- en coachingstraject via de PhysiApp volstaat. De pilot loopt tot eind 2017.

Frank van Zon, programmadirecteur Nederland bij Physitrack: “Met dit initiatief heeft OHRA als één van de eerste zorgverzekeraars de stap gezet naar online fysiotherapie met Physitrack en we zijn trots dit project te kunnen ondersteunen met ons digitale platform. We werken nauw samen om te observeren hoe populair dit zorgtraject is en waar mogelijke nieuwe zorgdiensten met eHealth kunnen worden ontwikkeld.”

Physitrack is een digitaal gezondheidsplatform dat wereldwijd door meer dan 21.000 zorgverleners en 700,000+ patiënten gebruikt wordt. Het bedrijf maakt het mogelijk voor zorgprofessionals oefeningen en voorlichting digitaal voor te schrijven aan de patiënt, resultaten te meten en op afstand te communiceren met patiënten via beveiligde videogesprekken en berichten.

Door: Redactie Nationale Zorggids