Logo_menzis_logo

Menzis heeft over het jaar 2016 een negatief resultaat van 47 miljoen euro geboekt. De zorgverzekeraar zette namelijk per verzekerde 76 euro van haar reserves in. Toch zegt Menzis een succesvol jaar te hebben gehad door een toename van het aantal verzekerden, de afgesloten meerjarenovereenkomsten en een omzetstijging. Dat meldt Menzis.

De zorgverzekeraar is te spreken over de successen op het gebied van het betaalbaar en toegankelijk maken van kwalitatief goede zorg. Dit wist ze te bereiken door samenwerkingsafspraken te maken met diverse zorgaanbieders en deze vast te leggen in meerjarencontracten. Ook zette Menzis zich in voor het in toom houden van de bureaucratie omtrent declareren en verantwoorden.

“Het behaalde resultaat over 2016 is in lijn met wat we verwachtten toen we afgelopen najaar de premie voor 2017 vaststelden. In navolging op voorgaande jaren heeft Menzis wederom een fors bedrag uit eigen financiële middelen ingezet om de stijging van de premie te dempen”, aldus Frank Janssen, CFO van Menzis. 

Door: Redactie Nationale Zorggids