Logo_zinnigezorg

Samen met zorgaanbieders en andere zorgpartijen werkt Coöperatie VGZ aan zinnige zorg. Dat is betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten, gedragen door zorgaanbieders. Dat vraagt om aansprekende ideeën die de zorg eenvoudiger, logischer en slimmer maken. VGZ zoekt naar de meest veelbelovende ideeën en beloont ze ook dit jaar weer met een VGZ Zinnige Zorg Award én budget voor realisatie. Het Nederlandse publiek bepaalt mede wie de winnaars worden van deze tweede editie van de VGZ Zinnige Zorg Award. Dat meldt VGZ.

De 2017 editie van de Zinnige Zorg Award telt tien genomineerde projecten. Zij dingen mee naar de drie prijzen: 10.000 euro voor de winnaar (Gouden award), 5.000 euro voor de nummer twee (Zilveren award) en 2.500 euro voor de derde plaats (Bronzen award). Het prijzengeld kunnen de winnaars besteden aan zorgvernieuwing.

De tien genomineerden voor de Zinnige Zorg Award 2017 zijn: een keuzehulp bij galblaas en liesbreuk van ziekenhuis Bernhoven, Intensive Home Treatment van Stichting Dimence, Breast Clinic van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, meer diagnostieke op de huisartsenpost van Rivas Zorggroep, minder medicijnen door ontbijt én luchtbrug (online astmazorg) van het Radboudumc, en LifeVest van het AMC. Ook genomineerd zijn het Deventer Ziekenhuis voor Medeye (een slim oog dat medicatiefouten voorkomt), Stomydo met Stomadouche (een eenvoudige manier om een stoma te reinigen) en het project Voluit Leven: een combinatie van therapie van therapie en zelfhulp die psychologische flexibiliteit moet vergroten.

Het Nederlandse publiek bepaalt vanaf nu wie de drie finalisten worden. Stemmen kan nog tot 4 juni op www.zinnigezorgaward.nl. Een deskundige jury beoordeelt 6 juni op een speciale finale-avond de drie gekozen ideeën met de meeste stemmen. De prijsuitreiking vindt plaats op het hoofdkantoor van coöperatie VGZ in Arnhem.

Door: Redactie Nationale Zorggids