Normal_stethoscoop__computer__toetsenbord__informatie__medisch

Zorgverzekeraars introduceren komende overstapperiode voor de tweede keer de online zorgverzekeringskaart. Op de website van de verzekeraars staat wederom met welke zorgaanbieders zij afspraken hebben gemaakt, hoe hoog een vergoeding is hoe groot de keuzevrijheid is. Ook staat er algemene informatie over het basispakket en het eigen risico op. Waar de zorgverzekeringskaart vorig jaar alleen nog informatie verschafte over de basisverzekering, is deze nu uitgebreid met de dekkingen van de aanvullende verzekeringen. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN). 

“Verzekerden moet zich goed kunnen oriënteren en goed onderbouwd een keuze kunnen maken voor een aanvullende verzekering. Juist omdat daarbij de persoonlijke situatie grote invloed heeft op de zorgbehoefte, willen zorgverzekeraars hierover duidelijke en voor iedereen begrijpelijk informatie geven”, aldus ZN-directeur Petra van Holst.

Informatie over de contractering, vergoeding en keuzevrijheid betreft de zes meest gebruikte zorgvormen, waaronder de huisarts, medicijnen, fysiotherapie en het ziekenhuis. Indien er sprake is van naturapolissen en combinatiepolissen wordt er gelinkt naar een overzichtspagina met daarop de zorgaanbieders die bij de betreffende zorgverzekeraar zijn gecontracteerd. Bij niet-gecontracteerde zorg staat de vergoeding er altijd bij vermeld. 

Door: Redactie Nationale Zorggids