Normal_geld_briefgeld

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft bijna 7,5 ton teruggekregen van thuiszorgorganisatie Zorgkompas, onderdeel van de Friese Zorggroep Alliade. De organisatie wordt niet beschuldigd van fraude, maar volgens de zorgverzekeraar had Alliade moeten weten dat de gedeclareerde zorg niet gedeclareerd had mogen worden. Dat meldt RTL Nieuws.

Alliade stelt dat de zorg foutief is gedeclareerd wegens ‘onduidelijkheden over de administratieve afwikkeling van de zorginhoudelijke processen als gevolg van de nieuwe Zorgverzekeringswet in 2015’, aldus de Zorggroep.

Zorggroep Alliade is vorig jaar veelvuldig in het nieuws geweest wegens diverse misstanden. Zo creëerden de twee directeuren de schijn van belangenverstrengeling bij diverse zakelijke transacties die via Zorgkompas liepen. De mannen zouden werk uitbesteed hebben aan bedrijven waar zij aandeelhouders van waren.

Gisteren werd bovendien bekend dat de organisatie een aantal zorgsupers gaat verkopen. Support & Co biedt cliënten met een beperking een aangepaste werkplek en het doel is om deze cliënten te blijven plaatsen bij de supers. Er zijn al langer problemen met de zorguspers en uit de jaarstukken blijkt dat het bedrijf nu definitief op zoek gaat naar een koper. 

Door: Redactie Nationale Zorggids