Logo_zilverenkruis_achmea_zorgverzekering

Als het aan Zilveren Kruis ligt worden prostaatkankeroperaties in de toekomst samen met andere zorgverzekeraars geconcentreerd ingekocht. Hiervoor heeft de zorgverzekeraar een toestemming gevraagd bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Deze heeft Zilveren Kruis op zijn beurt doorgestuurd naar Zorginsituut Nederland. Dat meldt Zilveren Kruis. 

“De zorg voor prostaatkankerpatiënten in Nederland is goed, maar er is verschil in de kwaliteit van operaties. Er zijn buitenlandse best practices waar veel minder complicaties zijn als deze operaties geconcentreerd worden”, zegt Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis. Volgens hem is dit niveau in Nederland ook te behalen. Daarom geeft de zorgverzekeraar niet op en gaat het op zoek naar mogelijkheden om toch afspraken te kunnen maken over de concentratie van prostaatkankeroperaties.

Zilveren Kruis gaat in gesprek met Zorginstituut Nederland en met de beroepsgroep met als doel ervoor te zorgen dat prostaatkankeroperaties binnen twee jaar tijd in slechts enkele ziekenhuizen wordt uitgevoerd.

Door: Redactie Nationale Zorggids