Logo_logo_nederlandse_zorgautoriteit_nza

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat dit jaar streng controleren of zorgverzekeraars de juiste informatie beschikbaar stellen voor klanten. Tijdens de overstapperiode die in november van start gaat, moet de klant een goede keuze maken op basis van vergelijkbare en makkelijk te vinden informatie. De controles zullen in tegenstelling tot andere jaren al voor de overstapperiode van start gaan. Dit meldt NZa.

Aanbieders van zorgverzekeringen worden dit jaar strenger gecontroleerd dan voorgaande jaren. Zo moet de informatie vergelijkbaar zijn met die van andere zorgverzekeraars zodat men een goede afweging kan maken op dezelfde thema’s. Deze informatie moet niet alleen makkelijk te vinden zijn op de website, maar ook de telefonische informatievoorziening en de online beantwoording van bijvoorbeeld Twitter-berichten worden beoordeeld.

Vorig jaar hebben zorgverzekeraars een zorgverzekeringskaart uitgebracht. Hierop staan de belangrijkste kenmerken van een polis en iedere aanbieder hanteert dezelfde punten. Ook dit jaar wordt weer gebruik gemaakt van deze kaarten om de kiezers een duidelijk overzicht te bieden voor de kenmerken van zowel de basis- als aanvullende verzekering.

Door: Redactie Nationale Zorggids