Normal_geld_medicijnen_medicatie

De zorginkoop voor de 225.000 verzekerden van Promovendum, National Academic en Besured is vanaf 2018 de verantwoordelijkheid van Caresq. Deze verzekeringen zijn vanaf volgend jaar in handen van de nieuwe zorgverzekeraar IptiQ, een dochter van het Zwitserse Swisse Re. IptiQ is risicodrager van deze verzekeringen.  Dat meldt Skipr. 

Caresq maakt bij de zorginkoop gebruik van ‘efficiente en innovatieve inkooppprocessen’. Een voorbeeld van zo’n proces is digitale contractering. De bedrijfskosten blijven op deze manier zo laag mogelijk en meerjarenovereenkomsten worden zo een mogelijkheid, zegt Caresq. Ook maakt de organisatie gebruik VECOZO, een digitaal portaal waarbinnen machtigingen en declaraties worden ingediend. Dit portaal zorgt ervoor dat zorgverleners zo min mogelijk te maken krijgen met administratieve lastendruk.

IptiQ wordt vanaf volgend jaar risicodrager van de verzekeringen Promovendum, National Academic en Besured worden. Het gaat om al bestaande verzekeringen waar VGZ nu nog risicodrager van is. Het contract dat op 1 januari 2018 afloopt, werd niet verlengd door VGZ. Dit levert de zorgverzekeraar een kostenbesparing in de bedrijfsvoering op. 

Er zal geen nieuwe zorgverzekering worden gelanceerd door IptiQ. Hiermee komt nog geen einde aan het gebrek aan concurrentie onder zorgverzekeraars in Nederland. De Zorgverzekeringswet zou er juist voor moeten zorgen dat de prijs van premies zou dalen, maar tot op heden is daar nog geen sprake van.

Door: Redactie Nationale Zorggids