Normal_ziekenhuis_ramen

Wie wil weten waar hij het snelste terecht kan voor een behandeling kan dat tegen betaling laten uitzoeken door Geenwachttijden.nl. Eigenaar Erwin Wild zegt 70 procent sneller te bemiddelen dan zorgverzekeraars dat doen, zo blijkt uit een pilot van afgelopen april. Het platform richt zich op bedrijven, mkb’ers, zzp’ers en broodfondsen. Dit meldt Zorgvisie. 

De database van Geenwachttijden.nl Europese klinieken, ziekenhuizen, medisch specialisten en behandelcentra. Het platform bemiddelt voor werknemers en zzp’ers die last hebben van werkgerelateerde en niet-werkgerelateerde klachten. Ook voor gezondheidschecks en second opinions controleert Geenwachttijden.nl tegen betaling (vanaf 1 euro per maand) de wachttijden.

“De kosten worden berekend op het aantal medewerkers. Dus als je een groot broodfonds bent, bestaande uit meer dan tienduizend zzp’ers, betaal je 1 euro per maand, per medewerker. Bij een bedrijf van honderd mensen is dat ongeveer 7 euro per maand per persoon”, legt Erwin Wild uit.

Het verschil tussen bemiddeling door zorgverzekeraars en door Geenwachttijden.nl zit hem in de breedte van het zoeken. Waar zorgverzekeraars alleen maar zoeken naar gecontracteerde zorgaanbieders, kijkt Geenwachttijden.nl ook naar de niet-gecontracteerde aanbieders, particuliere aanbieders en naar buitenlandse mogelijkheden. Het platform houdt ook rekening met de gecommuniceerde wachttijden en de daadwerkelijke wachttijden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids