Normal_online_zorgverzekering_afsluiten

Ieder jaar worden de zorgverzekeringen aangepast. Daarmee kunnen ook de prijzen van de verschillende zorgverzekeringen enorm variëren. Het is daarom belangrijk om ieder jaar te bekijken welke zorgverzekering het beste bij je past. Dit kan per persoon verschillen. Als je bijvoorbeeld een bril draagt of lenzen hebt, zul je andere zorgbehoeftes hebben dan als je in verwachting bent van je eerste kind. Iedere zorgverzekeraar bepaalt individueel welke behandelingen wel en niet vergoed worden, met uitzondering van het basispakket.

De basisverzekering

Iedere zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. De basisverzekering is een pakket aan zorg die iedere zorgverzekeraar vergoed. Deze lijst wordt wettelijk vastgesteld door de regering. Deze basis zorgverzekering is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde en garandeert dat iedereen in Nederland voor dezelfde basis zorg gedekt is. Je kunt hierbij denken aan ziekenhuis zorg of een bezoek aan de huisarts. Sommige medicatie wordt ook in de basisverzekering vergoed.

Bij spoedeisende zorg in het buitenland wordt in veel gevallen ook een deel van de zorg vergoed. Als je alleen voor het basispakket kiest, heb je een zeer goedkope zorgverzekering. Toch is het belangrijk om ook bij de basisverzekering goed op de prijzen van de verschillende zorgverzekeraars te letten. Bij een zorgverzekering vergelijken kunnen de tarieven tientallen euro's per maand verschillen.

Natura- of restitutiepolis

Bij een zorgverzekering vergelijken via een zorgvergelijker is het noodzaak goed op te letten of het om een naturapolis of een restitutiepolis gaat. Bij een naturapolis maakt de zorgverzekeraar zelf afspraken met een aantal zorgverleners. Slechts als je naar deze zorgverleners gaat, wordt de zorg volledig vergoed.
Bij een restitutiepolis heb je de volledige vrijheid om iedere arts of ziekenhuis te kiezen. In alle gevallen wordt de zorg vergoed. Toch kan het lonen om voor een naturapolis te kiezen. De meeste zorgverzekeraars hebben met zeer veel zorgverleners afspraken gemaakt. Daardoor is er vrijwel altijd een zorgverlener van jouw keuze beschikbaar. Het is daarom raadzaam in de zorggids van de zorgverzekeraar te bekijken met wie zij contracten hebben afgesloten.

Aanvullende verzekeringen

Iedereen die in Nederland werkt of woont moet tenminste een basisverzekering hebben. Het is daarbij niet verplicht om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Als je vaak gebruik maakt van zorg die niet via de basisverzekering wordt vergoed, is het verstandig een aanvullende zorgverzekering af sluiten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan kosten voor de fysiotherapeut of de tandarts. Let hierbij erop, of de extra premie opweegt tegen de vergoedingen.

(Dit is een advertorial)