Normal_logo_skgz

Op donderdag 5 oktober aanstaande is het jaarlijkse congres van de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ). Medewerkers van zorgverzekeraars, patiëntenverenigingen, belangenorganisaties, consumentenorganisaties en de overheid kunnen op deze dag hun kennis bijschaven over onder andere de veiligheid van persoonsgegevens, wachttijden en het gevoel van mensen met schulden. Het congres heeft één centraal onderdeel en verdeeld over de dag vinden er vier workshops plaats. Dat meldt SKGZ. 

Het congres dat om 13.00 uur start, begint met een sessie over gegevensbescherming en hoe veilig persoonsgegevens zijn. Dit is in een interactieve sessie dat plaatsvindt onder leiding van dagvoorzitter Elisabeth van der Hoogen. SKGZ en Zorgverzekeraars Nederland zijn erbij betrokken, maar ook Patiëntenfederatie Nederland en auteur Jeroen Terstegge van het boekje ‘Grip op AVG’.

Vervolgens vinden er vier workshops plaats verdeeld over twee sub-sessies. Hilke Grootelaar spreekt over procedurele rechtvaardigheid: waarom dit wenselijk is en wat de voordelen zijn voor de verschillende partijen tijdens een geschil. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft het op 5 oktober over wachttijden, de registratie daarvan door zorgverleners en zorgbemiddeling vanuit de verzekeraars. De derde workshop gaat over schulden en hoe het is om hier dag in, dag uit mee bezig te zijn. Tot slot komt SKGZ zelf aan het woord waarbij het antwoord geeft op de meest gestelde vragen.

Aanmelden is mogelijk via de website van SKGZ.

Door: Redactie Nationale Zorggids