Normal_zelfmeting

Zilveren Kruis heeft De Nationale Trombose Dienst als eerste trombosedienst in Nederland gecontracteerd met een meerjarenafspraak voor 2018 en 2019. De Nationale Trombose Dienst biedt in heel Nederland Trombose Zelfzorg aan. Met deze vorm van zorg kunnen patiënten met een vingerprik zelf hun bloedwaarde (INR-waarde) meten. Op die manier hoeven zij niet meer wekelijks naar de prikpost voor bloedafname. Na het volgen van een online cursus en persoonlijke uitleg bij de patiënt thuis, kunnen zij hun eigen INR-waarde meten en deze digitaal doorgeven aan De Nationale Trombose Dienst. Dat meldt de Nationale Trombose Dienst. 

Trombose Zelfzorg is en blijft toegankelijk voor alle verzekerden van Zilveren Kruis die voor trombose onder controle staan. Ze hoeven niet langer elke twee weken voor controle naar een prikpost of ziekenhuis of thuis een medewerker van de trombosedienst te ontvangen.

Zilveren Kruis is blij nu al duidelijkheid te kunnen geven over voortzetting van de afspraken met De Nationale Trombose Dienst voor 2018 en 2019. Esther Willems, zorginkoper Zilveren Kruis: “De verzekerde kan nu zelf thuis de meting doen en de regie houden. Dit draagt bij aan de kwaliteit van leven."

Hugo Stoevelaar, operationeel directeur De Nationale Trombose Dienst: “Wij zijn zeer blij met deze vroege duidelijkheid omtrent het contract. Met het afsluiten van deze meerjarenovereenkomst worden wij zo min mogelijk afgeleid van het verlenen van zorg en kunnen wij ons concentreren op waar wij goed in zijn; via een unieke manier van werken, persoonlijke zorg leveren die de cliënt vrijheid, meer eigen regie en zelfstandigheid biedt."

Door: Redactie Nationale Zorggids