Normal_logo_delta_lloyd

Delta Lloyd heeft de premie voor de resititutiepolis in 2018 vastgesteld op 119,58 euro per maand (exclusief kortingen voor collectiviteiten). Dit betekent een stijging van 3,24 procent. De premiestijging wordt onder andere veroorzaakt door een stijging van de zorgkosten. Door de inzet van reserves stijgt de premie echter minder dan eigenlijk noodzakelijk is. Dat meldt Delta Lloyd. 

De zorgkosten stijgen in 2018 als gevolg van reguliere loon- en prijsstijgingen en de toenemende vraag naar zorg. Om de premiestijging te beperken zet Delta Lloyd Zorgverzekering reserves vanuit het eigen vermogen in. De premies van de aanvullende verzekeringen en tandverzekeringen stijgen in 2018 met maximaal 10 procent vanwege toegenomen zorgkosten.

Verzekerden van Delta Lloyd hebben zelf regie over de beste zorg. Zo hebben zij volledige vrijheid in het kiezen van hun zorgaanbieder en kunnen zij een second opinion inwinnen via Best Doctors®, een internationaal netwerk van medische topspecialisten. Ook kunnen verzekerden 24 uur per dag en zeven dagen per week kosteloos terecht bij de Delta Lloyd Gezondheidslijn met vragen over hun gezondheid. Daarnaast kunnen zij zorgkosten gemakkelijk declareren met de Delta Lloyd App.

Leon van Riet, CEO Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen: “Wij vinden het belangrijk dat verzekerden in regie zijn over hun eigen zorg. Daarom kunnen onze klanten altijd zelf kiezen naar welke arts of welk ziekenhuis ze willen gaan. Daarnaast bieden wij ruime dekkingen in de aanvullende verzekeringen en diensten zoals de Gezondheidslijn en een second opinion van een internationale topspecialist.”

Door: Redactie Nationale Zorggids