Normal_portemonnee

De premies van de basisverzekeringen van Zilveren Kruis en VGZ stijgen volgend jaar licht. Zo komt de premie van Zilveren Kruis voor 2018 met een stijging van 2 euro op 119,45 euro. Verzekerden bij VGZ betalen komend jaar 3,25 euro per maand meer, waarmee het maandbedrag op 116,20 euro komt. Dat melden de zorgverzekeraars.

Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis: “Met circa 100 ziekenhuislocaties en ruim 9.000 huisartsen, 2.000 apotheken en 18.000 fysiotherapeuten is zorg in Nederland goed geregeld en voor iedereen beschikbaar. Het wordt echter steeds drukker in de wachtkamer. We worden ouder, er zijn meer behandelingen mogelijk en het aantal chronisch zieken stijgt. Dit vraagt dat we de komende jaren gezamenlijk de zorg slimmer organiseren.”

“De zorgpremie is voor veel huishoudens een grote uitgavenpost. Onze klanten willen niet elk jaar grote veranderingen in de premie. Dankzij de beperkte premiestijging, mede door de inzet van onze reserves, en het gelijk houden van de aanvullende verzekeringen lukt het ons ook dit jaar weer om stabiliteit te bieden”, vertelt Tom Kliphuis, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Coöperatie VGZ. VGZ wil zich richten op mensen die veel zorg nodig hebben.

Door: Redactie Nationale Zorggids