Normal_geld_portemonnee

Vanaf 1 januari 2018 kunnen Utrechters met een U-pas, een pas voor mensen met een laag inkomen, gebruikmaken van de zogenoemde U-polis. De U-polis is een nieuwe collectieve zorgverzekering  van de gemeente Utrecht voor inwoners met een laag inkomen. Zorg en Zekerheid is de nieuwe zorgverzekeraar van de U-polis. De collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis stopt na 31 december 2017. Op dit moment maken zo’n 18.000 inwoners gebruik van de collectieve verzekering. Dat meldt de gemeente Utrecht. 

De U-polis bestaat uit twee pakketten: Utrecht Standaard en Utrecht Top. Utrecht Standaard is geschikt voor inwoners die geen hoge zorgkosten verwachten en toch goed verzekerd willen zijn. Utrecht Top is geschikt voor inwoners die hoge zorgkosten verwachten. Het eigen risico is meeverzekerd en de vergoedingen zijn ruim. Ook wordt de eigen bijdrage voor thuiszorg vergoed. 

Wethouder Victor Everhardt: “Ik zou dan ook iedereen willen oproepen om over te stappen na 17 november. Ook de mensen die nu nog niet via de gemeente verzekerd zijn, maar wel een U-pas hebben. Voor hen is de U-polis een goede keuze omdat ze meer zorgverzekering krijgen voor minder geld.”

Om gebruik te kunnen maken van de U-polis moeten inwoners met een collectieve zorgverzekering bij de gemeente overstappen van Zilveren Kruis naar Zorg en Zekerheid. Doen zij dit niet, dan blijven ze verzekerd bij Zilveren Kruis en vervallen voor hen de voordelen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids