Normal_online_zorgverzekering_afsluiten

De zoektocht naar een eventueel nieuwe zorgverzekering of zorgverzekeraar is weer begonnen. We vinden het belangrijke dat jij een goed geïnformeerde en weloverwogen keuze maakt als je daadwerkelijk wil overstappen. Het is namelijk belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de prijs, maar ook naar de contracten van de zorgverzekeraar en welke zorg gecontracteerd is. Daarom lanceren wij deze maand een vierdelige serie over de zorgverzekering.

Wat kun je de komende weken verwachten?

Volgende week informeren we je allereerst over het basispakket van 2018. Wat zit er nieuw in? Wat gaat eruit? En wat verandert er nog meer?

In de tweede week van december gaan we dieper in op de gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg. Zorgverzekeraars gaan verschillende contracten aan met zorgaanbieders. Als een zorgverzekeraar geen contract heeft met een bepaalde zorgverlener, kan de vergoeding uit het basispakket (of aanvullende pakket) lager zijn. Soms krijg je helemaal geen vergoeding. Dit is met name van belang als je een goedkope zorgverzekering wil afsluiten, want deze verzekeringen bevatten vaak een kleiner pakket van gecontracteerde zorg dan de duurdere polissen.

Onlangs waarschuwde de Consumentenbond over zogenoemde kloonpolissen. Om welke polissen dit precies gaat, zoeken we deze maand voor je uit. Wat zijn kloonpolissen? Zorgverzekeringen van dezelfde verzekeraar die precies hetzelfde dekken, maar die een andere naam en ook een ander prijskaartje hebben.

Tot slot leggen we je in de laatste week van december uit hoe lang je nog hebt om je huidige verzekering stop te zetten en binnen welke termijn je een nieuwe verzekering moet afsluiten. Dit doen wij pas in de laatste week omdat de meeste mensen dan pas overstappen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids