Normal_logo_de_friesland

De ondernemingsraad van de Friesland Zorgverzekeraar is het, net als de medewerkers, niet eens met het plan van Achmea om De Friesland samen te voegen met verzekeraar Zilveren Kruis. De directie krijgt het advies om te kijken naar andere opties die wél zelfstandigheid kunnen garanderen. Dat meldt ORnet.nl. 

Eind november kwamen vierhonderd medewerkers van de Friesland Zorgverzekeraar tijdens de lunchpauze naar buiten om hun onvrede te uiten over het voornemen van Achmea om de autonomie van De Friesland op te heffen en te integreren in Achmea. Ook zij vrezen voor verlies van zelfstandigheid, waardoor De Friesland gereduceerd wordt tot een label binnen het Achmea-aanbod.

Medewerkers zijn er bovendien niet op gerust dat ze hun werk behouden. De verwachting is namelijk dat veel werkzaamheden worden gecentraliseerd bij Zilveren Kruis. Dit is ook de vrees van de ondernemingsraad van De Friesland. Bovendien heeft de Friese zorgverzekeraar een eigen strategisch plan uitgezet en met de fusie wordt plan mogelijk in de wacht gezet.

“De ondernemingsraad is niet geraadpleegd en ook de vakbonden werden pas op de dag van de bekendmaking met een kort telefoontje geïnformeerd. Dat getuigt niet van sociaal werknemerschap”, zei Annelies Bontjer van FNV eerder over de snel naderende fusie. 

Door: Redactie Nationale Zorggids