Logo_rijksoverheid__logo

In het kader van de campagne ‘ik regel mijn zorg goed’  heeft een voorlichtingsteam van het ministerie van Volksgezondheid al vele vragen beantwoord van duizenden mensen over de veranderingen rondom de zorgverzekering. Er zijn tal van vragen aan de orde gekomen in de eerste drie weken van de campagne, die nog doorloopt tot het einde van dit jaar. Minister Bruins van Volksgezondheid heeft gisteren op de Haagse Markt samen met het team heel veel mensen gesproken. Dit meldt Rijksoverheid.

“Er zijn vele vragen beantwoord en het zet mensen echt aan tot denken, zit ik goed bij mijn zorgverzekeraar? Heb ik nog wel een goed samengesteld pakket? Er valt echt wat te kiezen”, aldus Bruins. “Ik adviseer iedereen dan ook om de komende tijd goed te kijken naar wat bij hen past en om een bewuste keuze te maken voor het komende jaar.'

Mensen worden door de campagne gestimuleerd om naar de eigen zorgsituatie te kijken en vervolgens na te gaan of de huidige zorgverzekering hier nog wel goed bij aansluit. Er zijn inmiddels al 36 locaties bezocht door het informatieteam van Volksgezondheid in het hele land. De meeste vragen zijn gericht op het overstappen van zorgverzekeraar en het eigen risico. Naast de campagne op straat worden mensen ook geïnformeerd via de verscheidene sociale mediakanalen, radio en er is ook een website waar iedereen naar toe kan gaan: www.ikregelmijnzorgoed.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids