Normal_geld__pennen__contract__afspraak

Het CDA wil dat zorgverzekeraars stoppen met het aanbieden van zogenoemde kloonpolissen, basispolissen die dezelfde zorg bieden met een ander tarief. Een de coalitiepartijen en een Kamermeerderheid is het met het CDA eens. Het kabinet moet hierop alert blijven, vinden de christendemocraten. Dat meldt de Telegraaf.

Als het even kan, komt er één soort polis voor de basisverzekering, waar alle verzekeraars zich aan houden. Maar daarin ligt ook een taak van het kabinet, vindt het CDA, namelijk het woud van kloonpolissen uitdunnen. Allereerst moet minister Bruins van Medische Zorg achterhalen hoeveel kloonpolissen er op de markt zijn.

Er zijn tientallen basispolissen waaruit een verzekerde kan kiezen, allemaal met dezelfde basiszorg. Verzekereden kunnen maar moeilijk achterhalen waar de prijsverschillen vandaan komen. “Wie ooit heeft geprobeerd een goedkopere verzekering te vinden, weet dat dit niet eenvoudig is. Het bestuderen van de kleine lettertjes en de onderlinge verschillen is een immens karwei”, zegt CDA-Kamerlid Joba van den Berg

De Consumentenbond waarschuwde de consument onlangs al voor de kloonpolis. Volgens de bond is er sprake van schijnkeuze. 

Door: Redactie Nationale Zorggids