Normal_stethoscoop__computer__toetsenbord__informatie__medisch

Vergelijkingswebsites zien het nu al: er zijn dit jaar meer overstappers dan vorig jaar. Met nog drie dagen om over te stappen naar een andere zorgverzekering of zorgverzekeraar hebben nu al zeker 25 procent meer Nederlanders dan vorig jaar de stap gemaakt. Volgens Zorgkiezer gaat het zelfs om een verdubbeling ten opzichte van december 2016. Dat meldt Radar.

Vergelijkingssite Pricewise verwacht dat er de komende dagen nog wel meer overstappers bijkomen. De laatste vier dagen zijn de drukste dagen als het gaat om het zoeken van een andere verzekering. Wat Independer vooral opvalt is dat steeds minder Nederlanders kiezen voor een resitutiepolis. De duurste polis die de meeste keuzevrijheid biedt mét volledige vergoeding van zorg.

“Het lijkt erop dat mensen voor een lagere premie kiezen en meer risico’s nemen”, aldus Independer. Dat ziet ook Pricewise die ook ziet dat mensen hun aanvullende verzekeringen anders invullen, met bijvoorbeeld alleen de tandarts of alleen fysiotherapie.

Vorig koos 6,4 procent van alle verzekerden voor een andere zorgverzekering. Hoeveel dat er dit jaar zullen zijn, moet later blijken. 

Door: Redactie Nationale Zorggids