Logo_logo_vgz_zorgverzekering

VGZ en zorgaanbieder Ciran blijven verwikkeld in een strijd om het geld. De zorgverzekeraar heeft nu toch beslag gelegd op 7 miljoen euro van de zorgverlener. Toen VGZ erachter kwam dat Ciran sjoemelde met zorgdeclaraties, eiste het 20 miljoen euro aan uitbetaalde declaraties terug. Om alvast schot in de zaak te brengen, stopte de zorgverzekeraar met het betalen van de rekeningen. Dat ging er echter niet in bij Ciran die via de kantonrechter kon vastleggen dat het het geld toch niet hoefde te betalen. De 7 miljoen die was ingehouden, moest VGZ alsnog aan de zorgaanbieder betalen. Dat meldt RTL Z. 

Om te voorkomen dat VGZ alsnog moet betalen, heeft het beslag laten leggen op de enkele miljoenen euro’s. Een verzoek van Ciran om dit terug te draaien is niet ingewilligd door de rechter. De zorgverlener is boos en vindt dat VGZ een oneerlijk spel speelt. Het geld dat Ciran nu misloopt kan leiden tot een faillissement. De zorgverzekeraar gelooft dat niet, omdat Ciran in contact zou staan met NPM Capital, een investeringsbedrijf dat nog lang niet op de rand van de afgrond staat.

Als het aan VGZ ligt, klopt de zorgverlener daar aan voor geld. De zorgaanbieder beweert echter een stichting te zijn en helemaal geen banden te hebben met een investeringsmaatschappij. In de tussentijd wacht Ciran een toelichting van de rechter af. “Op basis van deze motivering nemen we een besluit over de verdere stappen”, aldus bestuurder Peter de Kubber.

Door: Redactie Nationale Zorggids