Normal_geld__portemonnee__muntgeld

Tijdens afgelopen overstapperiode is gebleken dat verzekerden steeds vaker kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico die zorgt voor een lagere maandpremie. Ook neemt de aanvullende verzekering af in populariteit en kiezen verzekerden voor de goedkopere opties. Dat meldt Zorgwijzer.nl. 

In totaal ging 16,1 procent van de overstappers voor een verhoogd eigen risico, waarvan 13,1 procent koos voor 885 euro. Vorig jaar ging het nog om 10,2 procent die koos voor het maximale bedrag. Het gaat hierbij vaak om verzekerden die verwachten weinig zorg te ontvangen. En zo wordt het maandbedrag een stuk lager.

Een aanvullende verzekering was voorheen bijna een vast onderdeel van een pakket voor een verzekerde. Maar tegenwoordig kiezen mensen er alleen nog voor als ze weten dat ze in het verzekerde jaar gebruikmaken van bijvoorbeeld de tandarts of fysiotherapeut. Volgens Zorgwijzer.nl zien aanvullende verzekeringen er steeds meer uit als een abonnement, een pakket waarvan ze zeker weten dat ze het gebruiken.

Door: Redactie Nationale Zorggids