Normal_geld__portemonnee__muntgeld

Chronisch zieken en mensen die moeten rondkomen van een minimum-inkomen, blijven via de gemeente Lelystad korting ontvangen op hun zorgverzekering. Dit maakt de gemeente bekend nadat een overeenkomst is gesloten met zorgverzekeraar De Friesland. Deze zal het werk van Zilveren Kruis overnemen, die per 2019 stopt met collectieve verzekeringen in Lelystad. Dit meldt Omroep Flevoland.

Verschillende gemeenten bieden collectieve zorgverzekeringen aan aan chronisch zieken en minima. Deze biedt meer dekking tegen een gunstiger tarief dan wanneer de inwoner zelf een zorgverzekering met hoge dekking afsluit. Zilveren Kruis stopt vanaf volgend jaar met de collectieve verzekering, maar deze wordt doorgezet door De Friesland. De gemeente betaalt een bepaald deel van de premie voor de verzekerde.

Naast een verzekeringspakket met uitgebreide dekking, biedt De Friesland ook hulp bij schuldenproblematiek. Tevens zet De Friesland actief in op preventie om mensen gezond en vitaal te houden. De Friesland is vanaf 15 februari 2018 maandelijks op het stadhuis in Lelystad aanwezig met een spreekuur. Hier kunnen (potentiële) verzekerden terecht met vragen en voor advies. Het spreekuur is op vrije inloop en vindt iedere derde donderdag van de maand van 09.30 uur tot 13.30 uur in het stadhuis plaats.

Door: Redactie Nationale Zorggids