Normal_portemonnee_geld

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg wil graag dat minima of mensen met schulden in het vervolg niet meer zelf hun zorgtoeslag ontvangen, maar dat het bedrag rechtstreeks naar de zorgverzekeraar geld. De zorgtoeslag is bedoeld voor het (deels) betalen van de zorgpremie, maar doordat het geld eerst naar de verzekerde met schulden gaat, gebeurt het lang niet altijd dat de toeslag naar het juiste doel gaat. Dat meldt Trouw. 

Doordat mensen met schulden zich moeilijk een weg door het complexe toeslagensysteem kunnen banen, hopen de problemen zich op. Bruins hoopt dat een rechtstreekse betaling van de zorgtoeslag aan de zorgverzekeraar deze mensen kan helpen. Dit kan zijn door mensen met een schuld van drie maanden op deze manier te helpen, of hij wil mensen de optie geven de zorgtoeslag op eigen rekening te laten storten of op die van de zorgverzekeraar.

GroenLinks is blij met de aanzet van de minister. “Vooral mensen met ernstige schulden gaat het veel narigheid voorkomen als de ziektekostenverzekering voortaan elke maand gegarandeerd betaald wordt, doordat de belastingdienst het zelf overmaakt aan de verzekeraar”, zegt Kamerlid Corinne Ellemeet. 

Door: Redactie Nationale Zorggids