Normal_geld_stethoscoop_pillen

Een 72-jarige vrouw uit Groenlo heeft gelijk gekregen over een onjuiste factuur die haar werd verstuurd door zorgverzekeraar Menzis. Twee artsen hadden telefonisch overleg over de zwaar dementerende dame in kwestie, waarna het ziekenhuis een factuur heeft ingediend bij haar zorgverzekeraar. Het bedrag van 254,82 werd in december ingehouden van haar eigen risico, maar dit wordt nu alsnog teruggeboekt naar de vrouw. Dit meldt Telegraaf.

Zoon Patrick maakte bezwaar tegen de rekening. Woordvoerster Saskia Steenbergen van het ziekenhuis dat de factuur stuurde, zegt blij te zijn met de alertheid van de zoon van de dame in kwestie. “Daar leren wij weer van en het houdt ons scherp.” Wel vindt ze het vervelend dat het zo is gelopen. In eerste instantie liet Menzis weten dat er geen financiële tegemoetkoming zou komen. Wel werd beloofd dat de zaak intern zou worden uitgezocht.

Nu lijkt de dame toch gelijk te krijgen en wordt het geld dat al betaald is, teruggegeven aan haar. De zoon van de dame stelt dat het voorval vooral duidt op de gekte van zorgvergoedingen. Binnen twee weken moet het geld weer op de rekening van de vrouw staan.

Door: Redactie Nationale Zorggids