Logo_vrz_zorgverzekeraars_logo

In de afgelopen overstapperiode voor zorgverzekeringen hebben de drie kleine verzekeraars Eno, ONVZ en Zorg en Zekerheid een opvallende stijging in het aantal klanten geconstateerd. De zorgverzekeraars, samen handelend als VRZ Zorgverzekeraars, zagen respectievelijk een groei van 12, 4 en 8 procent. Het is volgens hen een teken dat zij een belangrijke rol spelen op de Nederlandse markt. Dit meldt Zorgvisie.

“De VRZ vindt het belangrijk dat er echt wat te kiezen moet blijven in het belang van verzekerden”, aldus Ton van Houten, VRZ-voorzitter en bestuursvoorzitter van Zorg en Zekerheid. “Onze groei zie ik als onderstreping van het belang van keuzevrijheid, samenwerking en betrokkenheid in de zorg.” Hij stelt dat zij als kleine zorgverzekeraars de markt kunnen uitdagen om het zorgstelsel goed te laten functioneren.

Afgelopen overstapperiode besloot 6,2 procent van de verzekerden over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit is lager dan voorgaande jaren, toen het op 6,4 procent in 2017 en 6,3 procent in 2016 lag. Het gebruik van vergelijkingssites groeit onder Nederlanders. Het onafhankelijke platform Pricewise zag een stijging van 45 procent ten opzichte van vorig jaar.

Door: Redactie Nationale Zorggids