Logo_logo_zilveren-kruis

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft voor het eerst een meerjarencontract afgesloten met een zelfstandig behandelcentrum (zbc), DC Klinieken. Nog niet eerder werd voor meerdere jaren getekend met een zbc, die veelal kleinschalige zorg aanbieden met een meer persoonlijke benadering. Door de samenwerking is er meer aandacht voor kwalitatieve zorg, in plaats van prijsonderhandelingen. Dit meldt Skipr.

Het contract is al in werking getreden en loopt tot en met 2020. Door de afspraken hoeven beide partijen niet langer steggelen over prijs- en volume afspraken. “Er ontstaat ruimte om de focus te leggen op het maken van inhoudelijke afspraken die een bijdrage leveren aan nog betere en efficiëntere zorg”, zegt Olivier Gerrits, directeur inkoop bij Zilveren Kruis.

Ook DC Klinieken is blij met het meerjarencontract met de zorgverzekeraar. Volgens Loek Winter van DC Klinieken is de zorg die zbc’s leveren hetzelfde als die in ziekenhuizen. “Patiënten prijzen vooral de kleinschaligheid en persoonlijke setting van zbc’s.” Zij zegt dat steeds meer patiënten hun weg vinden naar zelfstandige behandelcentra.

Door: Redactie Nationale Zorggids