Normal_geld__euro

De Tandzorg Groep die onlangs een boete van 400.000 euro opgelegd kreeg door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), moet zijn patiënten terugbetalen. Hoeveel dat er echter zijn, is nog niet duidelijk, laat de directeur van de groep weten. De Tandzorg Groep kreeg de grootste boete ooit opgelegd wegens een schijnconstructie en declaratiefraude. Dat meldt de Telegraaf.

Een deel van de patiënten van deze groep tandartspraktijken betaalde in 2015 tot medio 2016 te veel voor materiaal- en techniekkosten zonder dat zij dit wisten. Een deel van de patienten betaalde te veel voor hun behandeling, omdat de Tandzorg Groep onjuiste declaraties verstuurde. Daarnaast ontving het in 2014 kortingen op de materiaal- en techniekkosten.

In 2015 tot medio 2016 kreeg de tandartsenpraktijk geen directe korting op de normale materiaal- en techniekkosten meer. Wel ging het tandtechnisch laboratorium huur betalen voor een niet bestaande ruimte van de Tandzorg Groep. Via deze huurconstructie ontving de Tandzorg Groep alsnog, maar nu via een omweg, een korting op de ingekochte materialen en technieken. Iedere korting - direct of indirect - moet worden doorberekend aan de patiënt. Daarmee is deze constructie in strijd met de regels. 

Door: Redactie Nationale Zorggids