Normal_sauna_massage

Verzekerden met een aanvullende zorgverzekering krijgen behandeling als acupunctuur en massages vaak vergoed. Nu blijkt er een papiertje rond te gaan in Aziatische massagesalons waarop staat dat patiënt en massagesalons ook een happy end kunnen declareren. Dat meldt de Telegraaf.

De Chinese massagesalons waar het om gaat zijn veelal lid van een erkende beroepsvereniging. En omdat de afspraken tussen gesloten deuren worden gemaakt tussen de klant en behandelaar, is de fraude bijna niet te achterhalen.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en zorgverzekeraar Menzis bevestigen dat. “Als een massage met ‘happy end’ wordt gegeven, maar er wordt acupunctuur op de nota gezet, gegeven door een zorgaanbieder die is aangesloten bij een door ons erkende beroepsvereniging, dan wordt de nota vergoedt, omdat deze voldoet aan de door ons gestelde waarden”, zegt Menzis die laat weten niet bekend te zijn met deze vorm van fraude. Ook Zilveren Kruis zegt er niet van op de hoogte te zijn. Maar ook deze verzekeraar kan niet achterhalen of het echt gebeurt of niet.

De Nederlandse vereniging voor traditionele Chinese geneeskunde vindt het jammer dat deze vorm van geneeskunde nu in een negatief daglicht komt, vooral omdat er ook zoveel goeds uit voortkomt.

Door: Redactie Nationale Zorggids