Normal_dokter_arts

Vanaf 2019 wordt de IZZ Zorgverzekering, de eigen zorgverzekering van mensen in de zorg, uitgevoerd door twee zorgverzekeraars. Naast VGZ voor de Zorg zal ook CZ de IZZ zorgverzekering gaan aanbieden. Daardoor krijg IZZ-leden meer keuze uit verschillende aanvullende pakketten. Dat meldt IZZ. 

IZZ organiseert een collectieve zorgverzekering voor ongeveer een miljoen medewerkers in de zorg. Door samen te werken met twee zorgverzekeraars krijgt zorgpersoneel met ingang van 2019 meer keuze, omdat ze uit meer aanvullende pakketten kunnen kiezen.

“Net als VGZ voor de Zorg is CZ bijzonder goed in staat om een zorgverzekering te bieden die optimaal is afgestemd op het werken in de zorg. Dit bleek uit gesprekken met zes verschillende zorgverzekeraars”, aldus IZZ. VGZ voor de Zorg en CZ kwamen als beste partijen uit de bus. IZZ maakt met de beide zorgverzekeraars afspraken over de inhoud van het pakket, de premie en de service. Het concrete aanbod van de IZZ Zorgverzekering voor 2019 wordt in het najaar van 2018 bekend. 

Door: Redactie Nationale Zorggids